Superette sluit deuren tijdens wegenwerken

Vorige week maandag werd het kruispunt in Riemst afgesloten voor de start van de aanleg van de nieuwe rotonde. Voor handelaars het begin van een financieel slechte periode, want zij verliezen zowat hun volledige passage. Inge Neven van Superette Indi ziet geen andere optie dan haar zaak te sluiten. “Vanaf maandag 30 mei gaat de winkel voor onbepaalde tijd dicht.”

“Ik wist natuurlijk dat ik een groot deel van mijn klanten zou verliezen, want de weg van Bilzen naar Visé is in twee richtingen afgesloten. Alle mensen die ’s morgens naar hun werk in Bilzen of Hasselt rijden, ben ik kwijt”, zegt ze. “Toch had ik nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. De buren passeren nog wel eens, maar een groot deel van mijn vaste klanten blijven weg. Ik kan het de mensen niet kwalijk nemen. Het is geen pretje om door stof en langs bulldozers naar de winkel te komen.”

“We hebben zopas met de politie rond de tafel gezeten en enkele dingen bijgestuurd”, zegt burgemeester Mark Vos. "Er waren klachten van mensen die zeiden dat ze niet mochten passeren van de politie. Het is absoluut wel de bedoeling dat de zaken bereikbaar blijven. We gaan sommige inwoners van de Bilzersteenweg vragen hun wagen aan de sporthal in plaats van aan het containerpark te zetten. Zij moeten maar even wandelen en zo ontstaat er meer ruimte. Ten slotte is er ook steeds plaats aan het gemeentehuis. Die plaatsen hebben we sinds het begin van de werken bewust opengelaten.”

GeSm

Vandaag leest u meer in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio