thumbnail: null
thumbnail: null

Na vanavond drie Limburgse eersteklassers?

Vanavond omstreeks kwart over tien weten we of er volgend seizoen drie Limburgse clubs in de eerste klasse van het voetbal spelen. Lommel United moet daarvoor wel winnen tegen Bergen én erop rekenen dat Waasland-Beveren niet wint in Eupen. "Ik heb mijn buik vol van die net-niet-seizoenen. Nu moeten we de tering naar de nering zetten", klinkt voorzitter Frans Luyckx strijdvaardig.

fvranckx

Volg de match tussen Bergen en Lommel United vanaf 20.30 uur live op deze website via onze reporter ter plaatse.

“Beveren klopte Bergen, Bergen klopte ons, wij klopten Beveren. In deze eindronde is gewoon alles mogelijk. Dus ga ik ervan uit dat wij in Bergen kunnen stunten. Lukt dat, dan ziet het er goed uit, want ik kan me niet voorstellen dat Eupen voor eigen publiek het seizoen wil afsluiten met een 0 op 18", voorspelt Luyckx.

"De promotie zou veel werk met zich meebrengen. Maar dat hebben we er graag voor over. Als we donderdag promoveren, is de prioriteit: waterdichte afspraken met het stadsbestuur over onder meer de veiligheid en bijkomende tribunes. En moeten we ook een ploeg op de been brengen die eersteklassewaardig is", aldus de voorzitter.

Luyckx gaat ervan uit dat Franky Van Der Elst in het geval van de promotie zal blijven. Maar ziet die een verlengd verblijf in de tweede klasse zelf nog zitten?

"In principe kan hier vrij snel een aantrekkelijk nieuw elftal gesmeed worden", reageert Van Der Elst. "Ik ben bereid om tot op zekere hoogte mee te gaan in dit verhaal. Maar het moet interssant blijven. Van een beloning in de vorm van promotie wordt iedereen hier alleszins beter."

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio