Vrachtwagenbestuurder bracht Jana Fierens (17) tot in Doornik

Jana Fierens (17), het mentaal mindervalide meisje uit Mechelen dat een tijdje vermist was, werd door een vrachtwagenbestuurder meegenomen tot in Doornik. De man zou geen slechte bedoelingen hebben gehad. Dat zei Erika Colpin van het parket van Mechelen op een persconferentie.

jrosquin

Jana werd dinsdagavond gezond en wel teruggevonden in Doornik. Het 17-jarige meisje, mentaal mindervalide, verdween maandagochtend.

Het meisje werd woensdag voor het eerst ondervraagd. Zij verklaarde dat ze was weggewandeld uit haar school aan de Stuivenbergbaan in Mechelen en op eigen kracht tot aan de E19 liep.

Daar werd Jana naar eigen zeggen opgepikt door een Duitstalige vrachtwagenchauffeur. Die zou haar hebben meegenomen naar Frankrijk, om haar uiteindelijk terug over de grens af te zetten in Doornik.

Een ambulancier merkte het meisje op en lichtte de politie in. De lokale politie van Mechelen is het meisje uiteindelijk komen ophalen en bij haar ouders gaan afzetten.

Er zouden geen aanwijzingen zijn dat het meisje ontvoerd werd, noch dat ze werd aangerand. De politie is wel op zoek naar de vrachtwagenchauffeur.

Bert Provoost

Meer over Child Focus