Acht Roemenen aangehouden na reeks woninginbraken

Acht personen werden begin deze week opgepakt en aangehouden na een grootschalig onderzoek in het kader van woninginbraken. Ze worden er allen van verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich zou bezighouden met inbraken in appartementen te Turnhout, Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas.

jrosquin

De speurders kwamen de verdachten op het spoor toen in februari van dit jaar één van hen op heterdaad werd betrapt bij een woninginbraak in Turnhout. Na verder onderzoek kon de hele organisatie in kaart worden gebracht.

Op heterdaad betrapt

Maandag is de politie dan overgegaan tot gecoördineerde actie. Twee verdachten poogden die ochtend op Antwerpen-Linkeroever in te breken in meerdere appartementen, maar zonder succes. Toen zij er met hun wagen vandoor wilden gaan, werden zij door speciale eenheden van de federale politie in hun wagen overmeesterd.

Diezelfde voormiddag hadden drie andere verdachten feiten gepleegd in Gent. Bij hun terugkeer naar Antwerpen werd omstreeks de middag hun voertuig door de speciale eenheden klemgereden op de snelweg ter hoogte van Kruibeke. De drie inzittende Roemenen werden gearresteerd en de gestolen buit, hoofdzakelijk juwelen, werd integraal teruggevonden in hun wagen.

Bij vijf navolgende huiszoekingen werden skimming-apparatuur, gestolen laptops, juwelen, kledij en auto-onderdelen teruggevonden.

De twee voertuigen die door de verdachten gebruikt werden, zijn in beslag genomen. Het betreft een Mercedes en een Ford.

Aangehouden

Tijdens de actie werden negen Roemenen aangetroffen. Acht van hen zijn door de onderzoeksrechter te Turnhout aangehouden. Zij hebben geen vaste woonplaats in ons land maar verbleven allen in het Antwerpse. Zij zijn tussen de 23 en 32 jaar oud.

Foto: Photonews