Hasseltse beticht van oplichting 90-jarige voor 340.000 euro

Voor de Antwerpse correctionele rechtbank heeft de openbare aanklager 3 jaar cel en 16.500 euro boete geëist tegen Rita F. (50) uit Hasselt. Als accountmanager van de vroegere Bank Corluy zou ze 341.000 euro verduisterd hebben van een 90-jarige klant.

ssimons

Alberte Gevers, een religieuze van 90, leefde in een bescheiden appartement in Antwerpen. Als telg van een gefortuneerde familie uit het Brusselse had ze een vermogen van 700.000 euro opgebouwd. Die portefeuille werd beheerd bij de toenmalige Bank Corluy in Berchem. Tussen 2004 en 2006 was Rita F. haar accountmanager. Gevers' nicht Marie, aangeduid als beheerder toen Albertes gezondheid achteruit ging, stelde vast dat het vermogen van haar tante geslonken was tot een slordige 350.000 euro.

9 kilo goud verkocht

Volgens de familie Gevers zat Rita F. daar voor iets tussen. "Ze haalde op die twee jaar maandelijks 15.000 euro af, verkocht een staatslening van 60.000 euro en verkocht 9 kilo goud", zegt de advocaat van de familie in een krant van De Persgroep. "Daarvoor zou Rita F. bankgeschriften hebben vervalst. De verdachte afhalingen zijn ook gestopt, toen beklaagde de bank in februari 2006 heeft verlaten."

De aanklager vond geen bewijzen van schriftvervalsing, omdat aangestelde schriftdeskundigen elkaar tegenspraken. Er werd wel 3 jaar cel geëist tegen de vrouw wegens misbruik van vertrouwen.

Vrijspraak gevraagd

De verdediging vraagt de vrijspraak. "De burgerlijke partijen gaan er van uit dat Alberte bescheiden leefde, maar mogelijk wilde ze haar familie buitenspel zetten. Mijn cliënte heeft het geld niet nodig en ontkent met klem de zware aantijgingen." Uitspraak op 29 juni.

Foto Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio