Lommel United gaat met 4-0 zwaar onderuit tegen Bergen

Het doek is gevallen voor Lommel United. In het afsluitende duel van de tweede klasse gingen de Limburgers met 4-0 ten onder tegen het Waalse Bergen.

jdriessen

Vooraf gaf trainer Franky Van der Elst de ploeg nog 50 procent kans. "Deze eindronde zorgde al voor verrassingen. Dus, wie weet?"

Helaas heeft het niet mogen zijn. In de eerste helft kreeg Lommel United enkele goede kansen, maar de ploeg wist die niet te verzilveren. Een efficiënt en sterker Bergen deed dat wel, en mag zondag tegen Waasland Beveren uitmaken wie naar eerste klasse mag. Waasland-Beveren won met 0-1 van Eupen, dat met 10 spelers verder moest na het uitvallen van Johnson met een rode kaart.

Jarju maakte al in de 22e minuut de eerste treffer voor Bergen. Lommel kreeg nog enkele kansen, maar pakte die niet, waarop in de tweede helft een ware doelpuntenregen begon in het nadeel van de Limburgse club. Matumona scoorde de 2-0 in de 62e minuut, Jarju schoot de bal in de 70e minuut opnieuw binnen, en tenslotte trapte Perbet vlak voor tijd in de 82e minuut nog de laatste treffer binnen.