E313 weer vrijgegeven na twee zware ongevallen

De E313 in de richting van Antwerpen is weer vrijgegeven. Woensdagvoormiddag deden zich ter hoogte van Grobbendonk twee zware ongevallen voor. Daarbij viel zeker een dode en een zwaargewonden. De weg werd lange tijd afgezet voor het verkeer.

jrosquin

Een lichte vrachtwagen reed woensdagochtend tegen hoge snelheid achteraan in op een vrachtwagen. De cabine van de bestelwagen was helemaal herleid tot schroot. De bestuurder overleefde de klap niet. Hij overleed ter plaatse.

Ongeluk met motorrijder

Kort na dat ongeval gebeurde een nieuw zwaar ongeluk. Een motorrijder die langs het ongeval met de vrachtwagens passeerde trok vervolgens snel op, om 500 meter verder tegen hoge snelheid op een stilstaande wagen te knallen. Die wagen stond met een defect stil op de linkerrijstrook.

De motard werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

De rijbaan werd enkele uren afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kon enkel stapvoets passeren via de pechstrook. Het Aangezien het parket voor beide ongevallen eerst nog de nodige vaststellingen moest doen, hield de hinder tot lang na het middaguur aan.

Foto's: BFM

Meer over Grobbendonk