Koppel uit Landen overleeft val van 25 meter in ravijn

Bart Dom (33) en zijn vrouw Sandra Schevenels (38) uit Landen hebben een 25 meter diepe val in een Amerikaans ravijn overleefd. Het koppel volgde met een Harley Davidson de legendarische Route 66 in Arizona, toen ze afgelopen zaterdag in een kloof reden. "Mijn vrouw heeft haar nek gebroken, maar dat we hier allebei levend uitgekomen zijn is een mirakel", zegt Bart Dom in een krant van Corelio.

kscherpenberg

Bart Dom en Sandra Schevenels zijn de zaakvoerders van Dommel, een Belgische internetprovider met hoofdzetel in Landen. Ze waren in Amerika voor een motortocht van Chicago naar Los Angeles. Zaterdag, bij het stadje Oatman in Arizona, ten zuiden van Las Vegas, liep het mis..Met hun Harley Davidson trike, een driewielige motorfiets, stortte het koppel in een ravijn van 25 meter.

Dom brak twee ribben, maar kon naar boven te klauteren en de hulpdiensten bellen. Schevenels brak haar nek, maar haar toestand is ondertussen stabiel. "Het is een stabiele breuk en er is geen ruggenmerg geraakt", aldus Dom. "We hebben ongelofelijk veel geluk gehad. Het is een mirakel dat we allebei nog leven."

Mogelijk ligt een defect aan de gehuurde Trike aan de basis van het ongeval. "We hadden al een tijdje problemen met de gashendel," legt Dom uit. "Bij elke beweging van de hendel schoot de motor vooruit." Het koppel liet de motor herstellen, maar in Arizona stak het euvel opnieuw de kop op.

"Net daar waar het zo bochtig is. En er zijn daar geen vangrails die de weg van de afgrond scheiden." Plots schoot de zware motor recht de diepte in.Sandra Schevenels herstelt ondertussen in een ziekenhuis in Las Vegas van haar zware verwondingen. "Uiteraard willen we zo snel mogelijk terug naar België," zegt Dom. "Zo gauw dat op een comfortabele manier kan, laten we Sandra repatriëren."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio