Bond wijst aanvraag Beerschot voor stamnummer 13 af

Beerschot krijgt zijn oud stamnummer 13 voorlopig niet terug. “Het Uitvoerend Comité heeft de aanvraag afgewezen”, aldus Stefan Van Loock, persverantwoordelijke van de KBVB. Om een geschrapt nummer terug te ‘activeren’, moeten de Antwerpenaars alle bondsschulden betalen, verbonden aan ‘de oude Beerschot’.

jrosquin

Patrick Vanoppen, de nieuwe sterke man in Antwerpen Zuid, wil graag de oude Beerschottijden laten herleven op het Kiel. En daar hoort ook een terugkeer naar het oude stamnummer bij. Toen Beerschot in 1999 samenging met Germinal Ekeren, ging de nieuwe ‘fusieclub’ voort onder het – financieel gezonde – stamnummer 3530 van Ekeren, en werd het stamnummer 13 geschrapt. Maar er bestaat een procedure om dat nummer terug te krijgen. Beerschot deed zo’n aanvraag bij het Uitvoerend Comité, maar die heeft negatief geantwoord.

Bondsschulden

Allicht ligt het probleem bij de bondsschulden, die verbonden waren aan het stamnummer 13, en die volgens het bondsreglement betaald moeten worden om het nummer terug te krijgen. Het gaat om alle schulden van de oude Beerschot aan bond, spelers en clubs, plus verwijlinteresten.

De bond wil dat bedrag niet bekendmaken, maar in de archieven vonden we terug dat Beerschot bij de schrapping zo’n 22 miljoen frank, ruim 550.000 euro, aan bondsschulden met zich meedroeg.

Bij Beerschot betreuren ze het negatieve antwoord. Maar Bob Van Jole, aandeelhouder en juridisch expert van de club, geeft de hoop niet op. Hoedanook zal het oude stamnummer volgend seizoen nog niet terugkeren.

ST, WVo