thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Burgemeester sluit hermetisch ingangen van veemarkt af in Sint-Truiden

Het conflict tussen burgemeester Vandenhove en de Franse circusdirectie van Zavatta kende dinsdagavond een hoogtepunt. Nadat elke onderhandelingspoging door Vandenhove werd afgewezen besliste de burgemeester als hoofd van de bestuurlijke overheid en veiligheid dat om 18.30 uur, een half uur voor de aanvang van de avondvoorstelling, de ingangspoorten op de veemarkt gesloten werden.

Jozef Croughs

Aan de uitgang van de St-Jansstraat kregen twee politieagenten de opdracht niemand nog op de veemarkt toe te laten. Voor de circusdirectie was de maat vol, niemand raakte nog aan de kassa. Reden genoeg om met het afbreken van de circustent te beginnen.

Het mocht niet baten, zelfs de tegemoetkoming om een van de pasgeboren leeuwenwelpen ?Ludwig' te noemen kon de burgemeester van Sint-Truiden niet overhalen om het circus gezelschap nog een dag langer toestemming te geven om hun tenten op de veemarkt op te slaan. Zij moesten binnen de 24 uur het grondgebied van Sint-Truiden verlaten.

In de namiddag werd ook de stadsbeambte ontboden op het stadhuis die de inning deed voor inname van openbaar domein en daarvoor een document afleverde waarop de circusdirectie zich baseerde dat ze toestemming hadden tot 29 mei. De man, die dit al jaren doet voor de rommelmarkt, ging volgens Vandenhove in de fout en moet zich daarvoor verantwoorden. Hij riskeert ontslag.

"De directie krijgt nog een dag te tijd om op te ruimen en moeten dan ons grondgebied verlaten hebben. Ik geef ook geen toestemming om de tijd te overbruggen op het industrieterrein van Brustem," aldus Vandenhove.

De circusdirectie was niet meer bereid om nog veel commentaar te geven.

"Laat dit duidelijk zijn, in al de jaren dat ik al met dit circus in alle landen van Europa heb rondgereisd heb ik dit nog nooit meegemaakt. De burgemeester zal ook nooit nog een negatief advies voor ons moeten afleveren want hier komen wij nooit meer terug," zegt een geïrriteerde directeur Frédéric Prein.

Jozef Croughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio