Zo voorkom je stilettovallers

Ze geven je postuur de nodige schwung, maar gemakkelijk om op te lopen zijn ze niet. Wij zetten enkele tips op een rijtje om toch zonder problemen in je stiletto's te kunnen rondhuppelen.

mgeysmans

Een goede pasbeurt is onontbeerlijk bij een paar stiletto's. Kies steeds voor schoenen die netjes aan je voet aansluiten, niet te krap zitten en ook niet losjes aanvoelen. Een hoge hak moet perfect zitten, anders krijg je later problemen.

Steun

Ga voor de iets duurdere varianten die voldoende steun bieden. Let daarbij voornamelijk op de leest. Die moet degelijk zijn en steun op de juiste plaatsen op je voet bieden. Maakt het je niet uit hoe je hakken eruitzien? Ga dan voor de iets bredere hak in plaats van naaldhakken. Die bieden meer steun. Gesloten pumps zijn dan weer beter dan open varianten, omdat ze beter rond je voet blijven zitten en dus minder kans op ongelukjes geven.

Neem tijdens het wandelen steeds kleine pasjes en buig door je knieën. Zo vermijd je dat je plots met een rotvaart tegen de grond dendert.

Beeld: Photonews

Niet te missen