Nazi's wilden honden leren "spreken"

Het lijkt erop dat de nazi's een bizar wapen aan hun arsenaal wilden toevoegen: sprekende honden. Dr Jan Bondeson van de Universiteit van Cardiff beschrijft dit in zijn boek 'Amazing Dogs: A Cabinet Of Canine Curiosities'.

ssimons

De Duitsers beschouwden honden als bijna even intelligent als mensen en probeerden hen te leren spreken, lezen en spellen. Er werden zelfs experimenten met telepathie (van man naar hond) uitgevoerd.

Hitler hoopte dat de dieren zouden leren communiceren met hun SS-baasjes, zodat ze ingeschakeld konden worden in de oorlog of als bewakers van concentratiekampen. Daarom werd een speciale school opgericht: de Tier-Sprechschule ASRA. Daar werden honden getraind om signalen door te geven door met hun poten op de grond te tikken. Elke letter van het alfabet stond voor een bepaald aantal tikjes met de poot. Een andere hond deed hetzelfde middels blaffen.

Sommige honden zouden in staat geweest zijn de menselijke stem te imiteren. Eentje zou zelfs de woorden 'Mein Führer' gezegd hebben wanneer hem gevraagd werd wie Hitler was.

Foto Photonews