Zaterdag afscheid vermoorde outlaws

Zaterdag wordt afscheid genomen van de drie mannen die vrijdagavond werden vermoord in Maasmechelen. De politie zal massaal aanwezig zijn want op de begrafenisplechtigheden worden veel leden van motorbendes verwacht.

kscherpenberg

De begrafenisplechtigheid van Michael Gerekens (28) vindt zaterdag rond 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Proosterbos in Maasmechelen. Van Freddy Put (52) wordt afscheid genomen in de Sint-Lambertuskerk van Opglabbeek. De plechtigheid voor cafébaas Jef Banken (58) uit As vindt zaterdag om 14 uur plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Hells Angels verhoord

In het onderzoek naar de drievoudige moord zijn inmiddels al heel wat personen verhoord. Onder hen Hells Angels die vrijdagavond op de openingsreceptie van de bandencentrale Burnout op de Industrielaan in Maasmechelen aanwezig waren. De maatschappelijke zetel van die centrale zou nog altijd op naam staan van de vorige eigenaar. Beweerd wordt dat de werking en de middelen van de zaak gesponsord worden door de Hells Angels. De eigenaar is de president van de Hells Angels van Genk maar die zou de zaak nog voor de opening hebben overgedragen.

Het parket van Tongeren benadrukte gisteren overigens dat iedereen voorlopig slechts als getuige verhoord wordt. "Er is een uitgebreid onderzoeksteam samengesteld met speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren, maar voorlopig zijn er geen verdachten in beeld," aldus Michel Zegers, woordvoerder van het Tongerse parket.

De verhoren zullen de volgende dagen worden voortgezet maar daarnaast wordt minstens zoveel aandacht besteed aan het sporenonderzoek.

Inmiddels is de vrees voor een oorlog tussen de rivaliserende motorbendes groot maar de nationale woordvoerder van de Outlaws België heeft opgeroepen om geen enkele wraakactie te ondernemen.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio