Moordverdachte vrijgelaten door procedurefout

Jan K. (43), de verdachte van de moord op Jochen Massotte (34) in Leopoldsburg, is vorige week woensdag vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Er werd een procedurefout gemaakt waardoor hij in afwachting van zijn proces voor het Limburgse assisenhof op vrije voeten is. Een document werd hem te laat betekend.

ssimons

Jan K. was op zondag 31 mei 2009 toevallig in het gezelschap geraakt van Jochen Massotte (34) uit Heusden-Zolder. Hij kwam aan hetzelfde tafeltje te zitten op het drukke terras van de Lido-visvijvers in Leopoldsburg. Toen het gezelschap van Massotte met de wagen vertrok, werd het de weg versperd door Jan K. Jochen Massotte stapte daarop uit en maakte de Nederlander erop attent dat hij kon doorrijden maar werd meteen onder vuur genomen. De man uit Heusden-Zolder werd drie keer geraakt in de borst.

Bespot

De schutter sloeg met zijn 16-jarige zoon op de vlucht maar moest even verderop zijn wagen met kapotte banden achterlaten. Jan K. vluchtte daarop naar Nederland. Hij ging zich later zelf aangeven bij de politie. Als motief gaf Jan K. op dat hij zich bespot voelde. Hij heeft twee beenprotheses na een zwaar motorongeval.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio