Strauss-Kahn: Politie heeft geen informatie vrijgegeven over DNA

De politie van New York heeft "geen enkele informatie" vrijgegeven over de DNA-afname bij Dominique Strauss-Kahn en het 32-jarige kamermeisje dat hem beschuldigt van seksuele misdrijven. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag gezegd.

ssimons

Twee Amerikaanse televisiezenders en één Frans televisiekanaal hadden maandag gemeld dat DNA van Dominique Strauss-Kahn teruggevonden was op de kledij van het slachtoffer.

Sperma

Volgens de Amerikaanse zenders ABC en NBC, die bronnen dichtbij het onderzoek aanhalen, zijn de resultaten van de DNA-analyses dinsdag overgemaakt aan de Franse autoriteiten. De website van France 2 voegde eraan toe dat het om sperma ging dat teruggevonden was op de hemdboord van de aanklaagster.

Niet schuldig pleiten

De politie weigerde maandag commentaar te geven op de informatie en had de journalisten naar de procureur gestuurd, die evenmin iets wilde zeggen. "Voor het proces wordt niets bekendgemaakt", zei Erin Duggan, een woordvoerder van de procureur.

De resultaten van de DNA-stalen die genomen werden van Strauss-Kahn, van het kamermeisje en in de suite van het Sofitel-hotel werden begin deze week verwacht.

De volgende zitting is voorzien op 6 juni. Dan zal duidelijk worden of de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds schuldig pleit of niet. Volgens zijn advocaten zal hij niet schuldig pleiten.