Moordzaak Eisden: "Iedereen voorlopig slechts als getuige gehoord"

Het parket van Tongeren heeft dinsdag benadrukt dat in het onderzoek naar de drievoudige moord in Eisden-Dorp (Maasmechelen), in het milieu van de motorbendes, iedereen voorlopig slechts als getuige verhoord wordt. Intussen wordt de zaak gefederaliseerd.

drombouts

"Er is een uitgebreid onderzoeksteam samengesteld met speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren, maar voorlopig zijn er geen verdachten in beeld", aldus Michel Zegers, woordvoerder van het Tongerse parket.

Onder meer de voorzitter van de Hell's Angels afdeling in Zwartberg (Genk) is als getuige gehoord.

De verhoren zullen ook nog de komende dagen verder gezet worden. Vorige vrijdag werden drie met kogels doorzeefde lichamen in een bestelwagen gedumpt in het kanaal Zuid-Willemsvaart.

Het ging om een 52-jarige man uit Lanklaar en een 58-jarige man uit As, die beiden lid waren van de motorbende Outlaws. De derde persoon was een 28-jarige uit Maasmechelen afkomstige man, die in Lanklaar woont en bevriend was met leden van de Outlaws.

Lees ook Leden Hells Angels ondervraagd over drievoudige moord

Federaal

Het onderzoek naar de drievoudige moord wordt gefederaliseerd. Dat laat het federaal parket dinsdagavond weten.

Het federaal parket zal het onderzoek verder coördineren maar de Tongerse onderzoeksrechter en de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Tongeren blijven met het onderzoek belast.

"De beslissing om het onderzoek in handen te geven van het federaal parket is genomen omwille van de specifieke expertise die het federaal parket opgebouwd heeft inzake criminele motorbendes", zegt Hilde Van De Voorde, woordvoerster van het federaal parket."

Foto Photo News


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio