"Ogen van alle Mechelaars nodig in zoektocht naar Jana Fierens"

De zoekactie naar het 17-jarige mindervalide meisje is nog altijd volop aan de gang. Het Mechelse parket roept intussen alle Mechelaars op om in hun buurt op plaatsen te gaan kijken waar iemand verstopt kan zitten.

drombouts

Jana Fierens, het 17-jarige mindervalide meisje dat maandag spoorloos verdween nadat ze haar school in Mechelen had verlaten, is nu al meer dan 30 uur spoorloos.

Het mysterie blijft groot en er is nog geen enkele vooruitgang in de zoekactie die dinsdagavond nog altijd aan de gang was in het Mechelse Vrijbroekpark. Er volgt ook een overleg over hoe de zoektocht de komende dagen zal verlopen.

"Maar we hebben de ogen nodig van alle Mechelaars", benadrukt Erika Colpin van het Mechelse parket. Ze roept de Mechelaars ook op om eens te gaan kijken in hun tuinhuis of schuur, of op plaatsen waar een meisje zou kunnen schuilen.

Persoonsbeschrijving

Jana Fierens is 1,60 meter groot en normaal gebouwd. Ze heeft middellang lichtbruin haar en draagt een bril. Zij is mentaal mindervalide en haar gezondheidstoestand noodzaakt medische begeleiding.

Op het ogenblik van haar verdwijning droeg ze een donkerblauwe jeansbroek, een wit T-shirt met tekening, blauwkleurige lage basketschoenen type "All Star", en mogelijk een zwart gebreid vestje.

Tips zijn welkom op het gratis telefoonnummer 0800/30300 of bij de lokale politie.

Bert Provoost

Foto zoekactie: Patrick Hattori

Meer over Mechelen