"Philippe leefde in een fantasiewereld"

Op het assisenproces van de 35-jarige Hasselaar Philippe Loodts, die in Tongeren terechtstaat voor dubbele oudermoord, kwamen dinsdag de laatste moraliteitsgetuigen aan het woord. Een getuige vertelde dinsdagnamiddag dat Loodts in een fantasiewereld leefde.

wverhaert

Loodts maakte deel uit van een vriendengroep, die elkaar in het uitgaansleven hadden leren kennen. Het waren allemaal cafévrienden, die niks slechts over hem konden zeggen, maar gaandeweg wisten dat hij veel leugens vertelde. Ze hadden bijna ook allemaal geld aan Loodts geleend.

Zelfs bij zijn neef ging hij drie keer om geld vragen, maar die zag zijn ruim 200 euro niet terugbetaald. "Ik heb hier op het proces dingen gehoord, die mijn verbeelding tartten. Jacqueline en Francis hebben goede bedoelingen gehad met hun zoon, maar die kwamen niet aan bij Philippe, die het verkeerd interpreteerde", zei een geëmotioneerde neef.

Meester Jan Swennen wilde op het laatste Loodts nog eens aan de tand voelen waarom hij vanuit de gevangenis nog overschrijvingen deed naar bepaalde personen. Zo schreef hij 250 euro over naar een studente, die hem naar eigen zeggen gesteund had en zelf ook kampte financiële problemen. Die studente had hem wel nooit bezocht in de gevangenis.

"U hebt toch zelf financiële problemen en schulden af te betalen?", repliceerde assisenvoorzitter Liesbet Knapen. "Ja", gaf Loodts schoorvoetend toe, om vervolgens een niet echt duidelijke uitleg hiervoor te geven. Daaruit bleek dat hij nog altijd niet geleerd heeft hoe met geld om te gaan.

Woensdagvoormiddag starten de pleidooien. Eerst komen de burgerlijke partijen aan het woord met meesters Jan Swennen, Lore Gyselaers en Bert Partoens. Vervolgens houdt openbaar aanklager Bjorn Backx zijn rekwisitoor waarna meesters Michiel Van Kelecom en Goele Severijns de verdediging van Loodts zullen voeren.