Jury beraadt zich over schuld van Philippe Loodts

Het assisenproces van oudermoordenaar Philippe Loodts nadert zijn ontknoping. Alle getuigen zijn gehoord geweest en vandaag was het de beurt aan de advocaten en het openbaar ministerie voor hun pleidooien. Even na de middag heeft de jury zich teruggetrokken om zich te beraden over de schuldvraag.

wverhaert

"Ik wil de familie laten weten dat ik effectief wel spijt heb van de dingen die ik gedaan heb", aldus een snikkende Philippe Loodts met trillende stem. De 35-jarige Hasselaar heeft als laatste het woord gekregen op zijn assisenproces. "Ik zie elke dag die beelden voor mij."

"Ik zou willen dat ik de klok kon terugdraaien, maar ik moet voortleven met wat ik aangericht heb, en dat is allesbehalve makkelijk. Aan mijn broer, die me nog altijd bezoekt, wil ik zeggen dat ik mijn best doe aan mezelf te werken en mijn verantwoordelijkheid op te nemen."

De openbaar aanklager, Björn Backx, vroeg de jury Loodts schuldig te verklaren aan dubbele oudermoord, een van de allerzwaarste misdrijven, waarvoor de maximumstraf levenslange opsluiting is.

Lees ook: "Philippe Loodts legde altijd de schuld bij anderen"

Volg de de laatste dag van het proces op de voet via onze reporter ter plaatse:

Volg de laatste dag van het proces Philippe Loodts live