"Loodts loog om aanvaard te worden"

Op de vierde zittingsdag van het proces van oudermoordenaar Philippe Loodts hebben de laatste getuigen geen fraai beeld geschetst van de Hasselaar. “Hij was een joviaal persoon, maar kocht zijn vriendschappen”, klonk het.

wverhaert

Zowel zijn ex-liefjes als (jeugd)vrienden vertelden allemaal hetzelfde over Loodts: hij loog over allerlei zaken om zichzelf beter voor te doen dan hij was en probeerde van quasi iedereen geld te lenen.

Zijn werkgever, die overigens veel met Loodts inzat en zelfs met zijn ouders ging praten over de geldproblemen van hun zoon, moest de Hasselaar uiteindelijk tot twee keer toe ontslaan. Eerst omdat Loodts een bedrijfswagen in de prak had gereden tijdens het weekend, daarna omdat hij geld had achtergehouden.

De meeste moraliteitsgetuigen bevestigden bovendien wat Loodts over zijn ouders heeft verteld: de relatie tussen vader en zoon was allesbehalve warm, maar Francis Loodts bleef de schulden toch terugbetalen om de eer van de familie hoog te houden.

En Philippe Loodts? Die bleef nog steeds emotieloos voor zich uit of naar beneden staren tijdens de verhalen over zijn gedrag.

Woensdag staat de laatste zittingsdag op het programma. De advocaten en het openbaar ministerie houden dan hun pleidooien. Nadien zal de jury zich beraden over de schuldvraag, al zal het voor de verdediging eerder een kwestie zijn van de (straf)schade te beperken.

Herbeleef de vierde zittingsdag van het proces woord per woord via onze reporter ter plaatse.

Volg de vierde dag van het proces Philippe Loodts live

Herlees de verslagen van de voorbije zittingsdagen.