Opnieuw schandaal bij Hamburg-Mannheimer

De Duitse verzekeringsmaatschappij Hamburg-Mannheimer komt na het seksschandaal opnieuw in kwaad daglicht te staan. Er is namelijk een filmpje opgedoken waarin een vertegenwoordiger van de zaak in een club op het Spaanse Mallorca samen met een vrouw cocaïne snuift.

ibroeksteeg

Vorige week werd bekend dat het bedrijf in 2007 een seksfeestje in Boedapest had georganiseerd voor haar honderd beste makelaars.

Dat selecte groepje scheen wel meer uit de band te springen, met minstens drie keer per jaar decadente reisjes naar verre bestemmingen. Zo waren de makelaars te vinden in Dubai, op de Seychellen, in Monaco en dus ook in Mallorca.

"Overdag gingen we jetskiën, diepzeeduiken of een helikoptervlucht maken, 's nachts was het steevast feest, met cocaïne en emmers champagne. Wat buitensporig is, is voor ons normaal, was ons motto", vertelt een van de aanwezigen aan de Duitse krant Bild.

Een woordvoerster van verzekeringsgroep Ergo, waarvan Hamburg-Mannheimer deel uitmaakt, stelt dat het bedrijf niet op de hoogte was van de excessen. "We distantiëren ons van makelaars die zich ongepast hebben gedragen tijdens zakenreizen. We zullen de kwestie onderzoeken en gepaste maatregelen treffen", klinkt het.

De schandalen hebben betrekking op de Duitse tak van Hamburg-Mannheimer. De Belgische tak van de verzekeringsgroep Ergo zegt dat ze met deze zaken niets te maken heeft.