Kortessem kiest voor groene energie op al haar gebouwen

Het Kortessemse schepencollege zette zopas het licht op groen voor de plaatsing van zonnepanelen op al de gemeentelijke gebouwen in Kortessem. De oppositiefracties van CD&V en Democratie 2000 (nu NV-A) hadden eerder, tevergeefs, het schepencollege al gevraagd om op de gemeentelijke gebouwen zonnepanelen te plaatsen. Schepen van milieu

Francis Croes

Willy Claes sp.a: Omwille van de hoge investeringskost nam het gemeentebestuur in het verleden een afwachtende houding aan omtrent de plaatsing van zonnepanelen. Maar sinds kort kunnen gemeentebesturen intekenen op een nieuw aanbod van Infrax, het ESCO-project.

Via dit project biedt Infrax hulp aan gemeenten om gemeentelijke gebouwen zoals het cultureel centrum, de sporthal, het gemeentehuis,.waar nodig energievriendelijk te maken.

Dit is nu een ideaal aanbod voor het versneld invoeren van hernieuwbare energie via o.a. de plaatsing van zonnepanelen. Infrax zorgt voor een stabiliteitsstudie en aanbesteding.

Ook de aankoop, de plaatsing en de financiering van de zonnepanelen is voor rekening van Infrax.

Vermits dit project nog in heel wat andere Limburgse gemeenten wordt gerealiseerd, kan door de grootschaligheid van aankoop van energievriendelijke een bijkomende vermindering in kostprijs worden bekomen.

Infrax bezit daarenboven de expertise om de kwaliteit maximaal te garanderen. De investeringskosten worden terugverdiend door de reductie op de gas en elektriciteitsprijs.

Vermits de te betalen investeringskostprijs zich beperkt tot de bespaarde energiekost moet onze gemeente hiervoor geen bijkomende middelen inzetten.

Voor iedereen dus een win-win situatie.

Francis Croes


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio