"Loodts reed auto van werkgever in de prak"

De voormalige werkgever van de 35-jarige Hasselaar Philippe Loodts, die voor het Tongerse hof van assisen terechtstaat voor dubbele oudermoord, had er blijkbaar ook alles aan gedaan om zijn schuldenberg af te bouwen. Dat getuigde de man dinsdagvoormiddag voor het assisenhof.

ibroeksteeg

Zo bleek dat Lode Schepers, zaakvoerder van de verhuurfirma van feestmaterialen Festarent, samen met Philippe, zijn vader Francis en moeder Jacqueline had samengezeten om een oplossing uit te werken. Uiteindelijk liet vader Francis het financieel afbetalingsplan stopzetten omdat de ouders beslisten dat de koopzieke zoon in psychiatrische behandeling zou gaan.

Harde werker

In 2000 begon Loodts bij de firma te werken, waar hij bekend stond als een harde werker, maar ook als iemand die veel fantaseerde. In 2005 werd hij een eerste keer aan de deur gezet omdat hij een firmawagen in de prak had gereden. Hij werkte in totaal negen jaar bij het bedrijf.

"Hij mocht het voertuig meekrijgen omdat hij van permanentie was. Hij had toestemming gekregen om de wagen voor privé-gebruik in de nabije omgeving van Hasselt te gebruiken, maar het ongeval deed zich een stuk verder voor. Hij is dan ontslagen, waarna ik van zijn geldproblemen hoorde", getuigde Schepers.

Moed

De zaakvoerder zat vervolgens met Philippe en zijn ouders rond de tafel. "Bij de bank had Philippe voor 800.000 frank schulden. Hij woonde toen met een kameraad samen in Hasselt en zijn ouders waren bereid hem terug in huis te nemen, hoewel ze er niet voor stonden te springen. Ze toonden veel moed", aldus Schepers, die Loodts nog een tweede keer in dienst nam, maar opnieuw aan de deur zette, toen Loodts geld zou achtergehouden hebben. "Tegen zijn moeder loog hij dat zijn ontslag wegens economische redenen was."

Een andere collega vertelde dat Loodts tegen hem zei dat hij vader zou worden. "We wisten dat we bij Philippe wel op concrete bewijzen moesten wachten, want hij fantaseerde veel", zei de collega, waarop in de assisenzaal gelach weerklonk. Dinsdag komt nog een vijftal getuigen aan het woord.

Woensdag starten de pleidooien.

Herbeleef de vierde zittingsdag van het proces woord per woord via onze reporter ter plaatse.

Volg de vierde dag van het proces Philippe Loodts live

Herlees de verslagen van de voorbije zittingsdagen.