"Philippe deelde snoep uit om een graag geziene gast te zijn"

De moraliteitsgetuigen op het Tongerse assisenproces van de 35-jarige Philippe Loodts hingen dinsdag een weinig fraai beeld op van de beschuldigde, die terechtstaat voor dubbele oudermoord. Een schoolvriendin uit het middelbaar verklaarde dat Philippe zijn vriendschappen kocht en dat hij een fantast was. "Hij kocht op school snoep om uit te delen om een graag geziene gast te zijn", getuigde de schoolvriendin.

ibroeksteeg

Bij de getuigenis van een ex-vriendin uit Scherpenheuvel-Zichem draaide Loodts zijn hoofd helemaal weg. "Ik leerde hem via internet kennen. Hij vertelde dat hij een job had, waar hij een BMW bedrijfswagen zou krijgen. Hij stuurde enorm veel sms'en en overstelpte mij met beertjes en bloemen. Het was echt niet normaal. Ik wilde meer weten over zijn job, waarna hij me via mail een vervalst arbeidscontract doorstuurde. Hij vertelde dat hij nog thuis woonde, omdat zijn ex, met wie hij had samengewoond, de gemeenschappelijke rekening geplunderd had en hem 27 miljoen Belgische frank afhandig had gemaakt. Het waren allemaal leugens. Toen het uitkwam dat hij koopziek was en in de schulden zat, wilde ik hem nog een kans geven, maar na een tijdje begon hij weer. Hij deed dan alsof hij een pilletje innam, zogezegd medicatie voor zijn gedrag, maar hij veinsde dat", vertelde Ann Goris.

Dure gadgets

Alle getuigen hadden hem enkel leren kennen in het Hasseltse uitgaansleven, waar Philippe grote sier maakte met merkkleren en dure gadgets. Sommigen leenden hem geld en kregen het met moeite terugbetaald, zo ook bij Anniek Guisson.

"Hij vertelde dat zijn bankkaart geblokkeerd was en dat zijn ouders een ongeval in het buitenland hadden gehad en in coma lagen. Ik leende hem toen 450 euro. Maanden later hing hij weer een verhaal op dat zijn bankkaart niet meer werkte en toen gaf ik hem nog eens 300 euro. Hij gaf me een mailadres, zogezegd van zijn vader om het geld terug te vragen, maar in feite was dat een fake mailadres, waarmee Philippe zelf mijn mails beantwoordde. Hij mailde dat het geld gestort was, maar dat bleek niet het geval. Mijn vader is dan naar zijn ouders gegaan en uiteindelijk heeft zijn vader het geld teruggestort", aldus Guisson.

Herbeleef de vierde zittingsdag van het proces woord per woord via onze reporter ter plaatse.

Volg de vierde dag van het proces Philippe Loodts live

Herlees de verslagen van de voorbije zittingsdagen.