CD&V krijgt geen rechtzetting in gemeentelijk infoblad

Volgens oppositiepartij CD&V deed het stadsbestuur in het infoblad van april valse beschuldigingen aan haar adres. "We wilden een rechtzetting in het volgende nummer van het blad," zegt CD&V-fractieleider Jan Bouly. "Dit is geweigerd." De partij kaart de kwestie vandaag aan op de gemeenteraad.

jdriessen

"In het artikel 'Fietsers blijven meer dan welkom in het Centrum' werd gesteld dat de Kerkstraat volgens CD&V in het nieuwe mobiliteitsplan fietsvrij zou worden", zegt Bouly. "Voor het eerst in de geschiedenis van het officiële blad haalde men uit naar een politieke partij. Zoiets kan niet. Onze opmerking werd afgeschilderd als verzinsel. Toch staat er duidelijk in het plan dat de winkelas Kerkstraat-Dorp verkeersvrij wordt. We lieten verstaan dat de neutraliteit van Info Lommel een principiële kwestie is en eisten een rechtzetting in het volgende nummer van dat blad."

Burgemeester Peter Vanvelthoven is vastbesloten: "Recht van antwoord geeft men aan iemand van wie het standpunt foutief is weergegeven. In dit geval is het standpunt van de CD&V correct weergegeven in het infoblad. In de gemeenteraad zei de partij dat er geen fietsers meer door de Kerkstraat mochten. In het artikel is dat ook zo geschreven, maar er is ook uitgelegd dat dit niet klopt: we willen die straat niet definitief afsluiten voor verkeer. Wel moet op bepaalde dagen het fietsverkeer omgeleid kunnen worden. In de bijdrage werd ook niet naar een partij of naar iemand persoonlijk uitgehaald."

µ

CL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio