Kürt Rogiers: "Mijn vrouw kreeg een miskraam op mijn verjaardag"

Kürt Rogiers is net 40 geworden en straalt van geluk. Hij heeft een prachtvrouw, Els, is nog steeds smoorverliefd en heeft schatten van kinderen. Maar er zijn ook mindere periodes in zijn leven geweest.

mgeysmans

"Els en ik hebben 2 miskramen moeten verwerken. De tweede was al iets minder pijnlijk omdat je beter weet hoe je ermee kunt omgaan, maar de eerste was echt verschrikkelijk. Bij de eerste miskraam hadden Els en ik nog geen kinderen. Veel mensen zullen zich hierin herkennen, maar als je voor het eerst zwanger bent, ben je daar van in het begin veel te veel mee bezig. Bij wijze ven spreken ben je in de eerste week de kinderkamer al aan het inrichten, weet je al wie meter wordt en wat de naam is. Het is als een bloem die openbarst. Je bent helemaal niet voorzichtig zwanger", vertelt Rogiers in Story.

"Op 12 weken kregen we onze miskraam, exact op mijn verjaardag. Net op het moment dat we het aan iedereen verteld hadden, is het misgelopen. Een mokerslag. Er zijn beelden van bij ons thuis die me altijd zullen bijblijven. Els die op het toilet zit en die ongelooflijke pijn heeft. Dat was ondraaglijk, je ziet je lief niet graag huilen of pijn hebben. Die eerste keer zakte onze wereld in. Ik was net 33 geworden en voor een week was min wereld om zeep. Gelukkig hadden we een heel goede gynaecoloog die ons uitlegde dat het de natuur was die ingreep. En alle mensen die ooit een miskraam meemaken, moeten daaraan denken: het is dat het zo moet zijn."

Lees ook: Kurt Rogiers raakt gewond bij opnames videoclip Kürt Rogiers: "Al die vrouwen moesten eens weten..."

Photo News

Niet te missen