Ex van tennisser Kristof Vliegen: "Hij kneep mijn keel dicht en gooide me tegen de muur"

Kristof Vliegen en Meike Schulte leken enkele jaren een gelukkige toekomst voor de boeg te hebben. De twee waren zelfs verloofd, tot Vliegen opeens besloot dat het gedaan was. Schulte klapt nu voor het eerst uit de biecht over wat zij een hersendode relatie noemt.

mgeysmans

"Kristof heeft me enkele keren bij mijn keel gegrepen en tegen de muur gegooid. Hij had me verboden om over mijn problemen te praten omdat het hem mentaal zou kunnen afleiden tijdens een tennismatch. In 2010 werd er een knobbeltje in mijn borst gevonden, het bleek een tumor te zijn. Ik heb het wekenlang voor mezelf gehouden en ook niet aan mijn omgeving verteld uit angst dat ze het tegen Kristof zouden zeggen. Op een avond hadden we ruzie, en er knapte iets bij me. Ik vertelde dat ik al genoeg aan mijn hoofd had door een tumor die ontdekt was in mijn borst. Hij verloor zijn zelfbeheersing, greep me uit het niets bij mijn keel en kwakte me met een rotkracht tegen de muur."

"Daarna drukte hij met zijn hand mijn luchtpijp dicht zodat ik amper kon ademhalen. Hij schreeuwde keihard: 'Als je nu je bek niet houdt, sla ik hem dicht'. Ik begon te huilen, maar dat maakte hem alleen maar woester. Hij gooide me op de grond en trapte tegen mijn rug. Tijdens een ruzie na mijn operatie werd hij weer agressief en greep me langs achteren vast aan mijn borst, waar ik net geopereerd was. Hij drukte zijn vingers als haken in de wonde. Toen ik huilend zei dat hij me precies op die tere plek had vastgegrepen, zei hij allen maar: 'Dat weet ik'", vertelt Schulte in Story.

Bedriegen

Vliegen kampte ook lange tijd met reuma. "Dokters wisten lange tijd niet waar hij reuma van gekregen had, maar na veel onderzoeken is gebleken dat een ziekte de oorzaak was. In zeldzame gevallen kon die ziekte een virus activeren dat reuma veroorzaakt. Hij zei dat ik was vreemdgegaan, maar ik liet me testen en bleek het virus niet te hebben. Nadien bleek dat hij een affaire had. Hij zei me dat hij een affaire was begonnen om uit te zoeken of ik de vrouw van zijn elven was. Achteraf gezien een belachelijk uitvlucht."

Ook andere ex-vriendinnen van Vliegen bevestigen het agressieve karakter van de sporter. "Hij heeft me geterroriseerd", vertelt eentje. "Hij manipuleerde me enorm", gaat een andere verder. En Vliegen zelf? Die ontkent alles. "Ik zou niet weten waarom ik hierop moet reageren. Je mag schrijven wat je wilt, maar als ik merk dat er dingen staan die uit de lucht gegrepen zijn, zal ik stappen ondernemen."

Beeld: Photonews

Niet te missen