Drie Belgen in actie op Roland Garros

Kim Clijsters (WTA-2), Yanina Wickmayer (WTA-22) en Xavier Malisse (ATP-40) spelen dinsdag hun eerste ronde op Roland Garros.

ikerremans

Voor Clijsters is het meteen een comeback, want zij speelde haar laatste wedstrijd op 31 maart. Daarna sukkelde ze met een schouder- en enkelblessure. De Breese neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Wit-Russische Anastasiya Yakimova (WTA-100). Clijsters komt in actie op Court Suzanne Lenglen, na drie andere wedstrijden (ca. 16.30 uur).

Voor Yanina Wickmayer zag het er even slecht uit, want in haar kwartfinale tegen Caroline Wozniacki (WTA-1) op het WTA-tornooi van Brussel gaf ze op met een rugblessure. In de eerste ronde in Parijs neemt ze het op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-44). Wicky speelt de tweede wedstrijd op de Court 17 (ca. 13 uur).

Na de wedstrijd van Wickmayer komt Xavier Malisse op de baan. Hij speelt zijn eerste ronde tegen de Rus Dmitry Tursunov (ATP-74) (ca. 14.30 uur).

Malisse verscheen trouwens met zijn nieuwe vriendin Emilie Dupuis (25) op het Parijse gravel. Dupuis is RTL-omroepster en was in 2006 nog eredame bij Miss België.

Meer over Kim Clijsters