Maradona: "Doping in koffie"

De Argentijn Diego Maradona heeft opnieuw van zich doen spreken. De voetballegende suggereerde dat de Argentijnse nationale ploeg voor het barrageduel voor het WK 1994 tegen Australië verboden middelen gebruikt heeft.

ibroeksteeg

Argentinië won het barrageduel (heen 1-1, terug 1-0) en plaatste zich zo voor het WK in de Verenigde Staten. Vreemd genoeg was er na afloop van de terugwedstrijd in het stadion van River Plate geen dopingcontrole. "Waarom was er geen controle, terwijl dat bij andere duels wel altijd het geval is?", vraagt Maradona zich af. "Voor de wedstrijd hebben ze iets in onze koffie gedaan waardoor we sneller konden lopen en beter speelden", verklaarde hij aan televisiezender America.

Julio Grondona

De ex-bondscoach van de Argentijnen wijst met een beschuldigende vinger naar Julio Grondona, de huidige voorzitter van de Argentijnse voetbalbond en vicevoorzitter van de FIFA. "Er zijn zo veel controles en voor zo'n wedstrijd is er plots geen. Het was een valsstrik en Grondona was daar op de hoogte van", verduidelijkte 'Pluisje', die tijdens het WK van 1994 zelf betrapt werd op het gebruik van efedrine.

Op dat WK strandden de 'Albicelestes' in de achtste finales, na 3-2 verlies tegen Roemenië. De voorbije dagen haalde Maradona al meermaals uit naar Grondona. Hij verwijt hem onder andere een dictator te zijn. Grondona heeft het dopingverhaal alvast ontkend.

De 50-jarige Maradona tekende onlangs een contract als coach bij Al-Wasl uit Dubai. Tien maanden geleden werd hij na het WK in Zuid-Afrika ontslagen als Argentijns bondscoach.

Beeld: Photonews