Begrafenis serieverkrachter uit Meerhout uitgesteld

De familie van serieverkrachter Joan S. uit Meerhout heeft de begrafenisplechtigheid - volgens buren - uitgesteld. Het is voorlopig onduidelijk wanneer hij gecremeerd wordt.

jrosquin

Het gerecht in Turnhout wist vorige week de identiteit van de Kempense serieverkrachter te ontmaskeren. De man sloeg tussen 2003 en 2010 in totaal negentien keer toe.

Het ging om Joan S., een huisvader met twee kinderen die samen met zijn vrouw op het VITO in Mol werkte. De man pleegde zelfmoord nadat hij begin vorige week een DNA-staal had moeten inleveren. Hij wist toen dat hij ontmaskerd zou worden.

Gecremeerd

Normaal gezien zou Joan S. in zeer intieme kring gecremeerd worden, maar bij begrafenisondernemer Schillebeeckx bleef het gisteren stil. Later bleek dat buurtbewoners zondagavond een briefje in de bus hadden gekregen waarin kort stond vermeld dat de familie de plechtigheid niet zou laten doorgaan.

Speurders gaan de komende dagen na of Joan S. effectief voor de zeven verkrachtingen in aanmerking komt waarbij geen DNA is aangetroffen. Daarvoor moeten nog verscheidene mensen verhoord worden. Speurders willen ook weten wie uiteindelijk de anonieme tip heeft geleverd die S. ontmaskerd heeft.

VTT

Foto: Mia Uydens De tennisclub waar Joan S. lid was