Obama's Cadillac blijft steken in Dublin (video)

De gepantserde auto van Barack Obama, bijgenaamd 'het Beest', is maandagmiddag vast blijven steken op een verkeersdrempel toen hij de Amerikaanse ambassade in Dublin uitreed. Dat meldt de lokale radio.

ibroeksteeg

De eerste voertuigen van de officiële karavaan van president Obama reden zonder problemen de ambassade buiten, maar de zware gepantserde Cadillac waarin Obama en zijn vrouw Michelle zouden gezeten hebben, kwam vast te zitten.

"We hoorden plots een klap, geknars en geluid van metaal", zegt een journaliste van de Ierse radio RTE. "De auto stond daar opeens geblokkeerd." Blijkbaar raakte het zeer lage chassis van de Cadillac een stuk metaal dat dient om de poort te sluiten.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse inlichtingendiensten was het voertuig niét de Cadillac van de president, "het beest". Het zou een andere limousine geweest zijn met personen uit zijn entourage.

Helikopter

RTE berichtte dat de president en zijn vrouw eerst in de auto bleven zitten, terwijl de veiligheidsdiensten druk doende waren. Na korte tijd nam het presidentspaar een ander voertuig om naar de helikopter te rijden die hen naar Moneygall zou vliegen. In het dorp woonde een voorouder van Obama.

Bekijk hier hoe de president zich klemrijdt: