Ploegmaat Wouter Weylandt ontsnapt aan de dood

Leopard Trek, de ploeg van de betreurde wielrenner Wouter Weylandt, was bijna een tweede renner kwijtgeraakt. De 23-jarige Oostenrijker Stefan Denifl werd donderdag bijna overreden door een volgwagen tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Californië. Als bij wonder kwam hij er met de schrik en met wat builen en schrammen vanaf.

ikerremans

Definl loste samen met Oscar Freire. "Ik vocht als een bezetene omdat ik Wouter Weylandt en de rest van de ploeg wilde eren", zegt Denifl op Twitter. Maar de Oostenrijker reed lek.

"Mijn wiel was snel vervangen, maar ik belandde in de achtervolging op Freire tussen de volgwagens. Het was plots erg hectisch, ik raakte een auto en kwam ten val. Het gebeurde allemaal zo snel. Ik kan er mij nauwelijks nog iets van herinneren. Mijn fiets was helemaal stuk en een volgwagen reed bijna over mij."

De foto van Denifl liegt er niet om, de renner is ontsnapt aan de dood. "Ik besef nu pas hoeveel geluk ik heb gehad. Bedankt voor jullie bezorgde boodschappen. Ik denk dat er een beschermengel over mij waakte", aldus Definl.

Beeld Twitter