Vrijlating Michelle Martin niet voor eerste weken of maanden

De ex-vrouw van Marc Dutroux, Michelle Martin (51), komt zeker niet voor de zomer vrij. België heeft de Franse minister van Justitie zelfs nog altijd niet officieel gevraagd of Martin daar kan verblijven.

ikerremans

“Het dossier ligt nog altijd bij Claude Michaux, de procureur des konings van Bergen. Hij moet het naar het kabinet van de minister van Justitie sturen of naar de administratie van justitie, waar het verder afgewerkt wordt. Daarna wordt het, zodra het ondertekend is door minister De Clerck, overgemaakt aan de Franse minister van Justitie. Die zal dan op zijn beurt bekijken of hij aan de voorwaarden die ons land stelt kan voldoen en zijn antwoord argumenteren”, zegt woordvoerder Lieselot Bleyenberg.

Eerder liet minister De Clerck (CD&V) al verstaan dat het dossier al was opgestuurd naar Parijs. Maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn. Zijn Franse collega Michel Mercier heeft al laten verstaan dat het antwoord op de vraag van België ‘nee’ zal zijn. Ook andere Europese landen staan niet te springen om Martin, die 15 jaar in de cel zat, onderdak te verlenen.

Zolang er geen oplossing is, blijft Martin in de gevangenis van Berkendael in Vorst. De kans dat ze nog voor de zomervakantie wordt vrijgelaten, is miniem.

Meer over de discussie rond de vrijlating van Martin vindt u op de expertenpagina van John De Wit.

TG

Meer over Frankrijk