Leden Hells Angels ondervraagd over drievoudige moord

Verschillende leden van de Hells Angels zijn ondervraagd in het onderzoek naar de drievoudige moord van afgelopen vrijdag. Onder hen zit ook Fabrizio M, het kopstuk van de afdeling in Zwartberg. De motorbende Outlaws gaat ondertussen meewerken aan het onderzoek.

ikerremans

M. is niet alleen de president van de afdeling in Zwartberg, via de NV Zonhovense Truck en Car financiert hij ook de bandencentrale waar de drie slachtoffers vrijdag toekwamen op de openingsreceptie.

Twee van de drie slachtoffers waren lid of kandidaat-lid van de rivaliserende motorclub Outlaws.

Die Outlaws gaan meewerken aan het moordonderzoek, wat opmerkelijk is want bij motorbendes geldt de omerta. "Het verlies van twee leden is hard aangekomen in de club", zegt hun advocaat, Jo De Meester. "Ik heb iedereen de raad gegeven om, als ze informatie hebben, die aan de onderzoeksrechter of het speurdersteam over te maken om de daders zo snel mogelijk te kunnen vatten."

Het federaal parket, dat een speciale eenheid heeft voor motorbendes, gaat het onderzoek coördineren. De Tongerse onderzoeksrechter en de federale gerechtelijke politie zouden wel nog belast blijven met het onderzoek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio