Meer horeca op Grote Markt

In zeventig procent van de gebouwen op de Fruit- en Grote markt in Genk-Centrum mag nog uitsluitend horeca komen. Dat staat in een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) dat het centrum moet versterken.

“De afgelopen jaren is het aantal horecazaken op de Fruit- en Grote markt verdrongen door andere handelszaken”, zegt Michaël Dhoore, (CD&V) schepen van Stadsontwikkeling. “En daar willen we verandering in brengen. We hebben al in ons horecabeleidsplan van 2007 aangegeven dat we streven naar meer horeca. Met dit nieuwe rup hebben we ook de instrumenten om dat te doen.” Een van die maatregelen is dat zeventig procent van de gevelbreedte van alle gevelwanden op de benedenverdieping moet ingericht zijn en uitgebaat worden als café, eethuis of restaurant. Concreet betekent dit dat als er een handelszaak verdwijnt alleen horeca in de plaats zal komen tot de 70 procent bereikt is.

CN

Vandaag leest u meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio