Standard plaatst zesde Beker in trofeeënkast

Standard heeft voor het eerst sinds 1993 nog eens de Beker van België gewonnen. De Luikenaars, die dinsdag nog nipt de landstitel uit de vingers lieten glippen, versloegen in de finale Westerlo met 2-0.

kscherpenberg

De Rouches betraden het Koning Boudewijnstadion met t-shirtjes met daarop de boodschap "Courage Mehdi". Middenvelder Mehdi Carcela raakte afgelopen dinsdag ernstig geblesseerd aan het aangezicht en was er dus niet bij in Brussel.

Standard was niet meteen baas; de eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Kempense club. Sinan Bolat maakte de bal van Paulo Henrique echter ongedaan.

Standard was een eerste keer dicht bij de openingstreffer toen Mémé Tchité diep werd gestuurd door Axel Witsel. Bart Deelkens kwam echter uitstekend uit. Iets na het halfuur was het dan toch bingo. Eliaquim Mangala kopte een corner binnen.

Na de rust kon Westerlo geen weerwerk meer bieden. Standard speelde nu sterk en werd in minuut 62 weer beloond. Jelle Van Damme brak door op links. Zijn schot ging via het been van Adnan Mravac in doel.

Jan Ceulemans stuurde Annab en Liliu nog tussen de lijnen, maar de Luikenaars bleven overeind. Henrique was in het slot wel nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar opnieuw was Sinan Bolat zijn boeman.

Westerlo speelt ondanks het verlies wel Europees. Het treedt aan in de tweede voorronde van de Europa League. Club Brugge mag aan de bak in voorronde drie.

Bij de vrouwen was de Beker voor het derde jaar op rij voor de Sinaai Girls. In de finale werd Lierse verslagen met 1-2.

Scheidsrechter: De Bleeckere Doelpunten: 34' Mangala 1-0 62' Mravac 2-0 (own) Standard: Bolat, Opare, Mangala, Kanu, Boukhriss, Defour, Camara, Witsel, Van Damme (87' Nong), Goreux (79' Leye), Tchite Westerlo: Deelkens, Cools, Mravac, Corstjens, Delen, Jakovenko (71' Annab) De Petter, Ngolok, Bruls, Dekelver (71' Liliu), Henrique Gele Kaarten: De Petter en Van Damme. Aftrap: 20.30u