Voetbalbond schrapt barrageduels tussen Westerlo en Club

De finale van de Beker van België wordt wel degelijk de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen. Het Uitvoerend Comité van de voetbalbond willigt de wens van Westerlo in en schrapt de twee barrageduels met Club Brugge.

kscherpenberg

Normaal hadden Westerlo, de winnaar van play-off II, en Club Brugge, de nummer vier uit play-off I, elkaar nog moeten ontmoeten op 25 en 29 mei, om te bepalen welke club het beste Europese ticket zou krijgen.

De Kempense club zag die wedstrijden, zo laat op het seizoen, niet meer zitten. Westerlo was al zeker van Europees voetbal omdat Standard, straks de tegenstander in de bekerfinale, zich als vicé-kampioen al plaatste voor de voorronden van de Champions League. Het aan de Beker verbonden ticket voor de Europa League ging zo automatisch naar Westel.

Westerlo zal nu bij bekerwinst in de derde voorronde van de Europa League aantreden en Club in de tweede. Als de bekerfinale wordt verloren, start Club Brugge in de derde voorronde en hebben de Kempenaars een voorronde meer voor de boeg.

Beeld: PhotoNews