Dierenbeul slaat weer toe in Sint-Truiden en Ulbeek

Een brute dierenbeul heeft opnieuw toegeslagen op een 6-weken oud paardenveulen in de Klein-Dekkenstraat in Zepperen. Vrijdagmorgen trof de echtgenote van dokter Engelen, die een oogje in het zeil houdt, het zwaar bloedende veulen aan in haar weide achteraan de woning.

Jozef Croughs

Het veulen had een diepe wonde, veroorzaakt door een vlijmscherp mes over de volledige breedte van de halsstreek. Drie dagen geleden had paardenfokker en eigenaar Ludo Berden uit Alken de fokmerrie samen met het merrieveulen Lisa in de weide gezet voor de begrazing. -Toen ik gebeld werd dacht ik eerst nog dat het paard in een draad verstrengeld was geraakt,- doet Ludo het verhaal.

-Pas toen ik de wonde zag was meteen duidelijk dat het om kwaadopzet ging.

De inkerving van het mes liep onderaan volledig om de nek van het veulen.

Het was een extra tam veulen waardoor de vandaal zo dicht bij het paard kon komen,- zucht hij.

Hij haalde meteen de merrie met het veulen naar huis en belde de dierenarts die ruim twee uur nodig had om de wonden te hechten. Het mes ging rakelings op een haarbreed langs de halsslagader, als die geraakt was had het veulen geen overlevingskans.

Naast deze wrede daad liepen bij de lokale politie in Borgloon de afgelopen dagen nog klachten binnen van dierenmishandeling. Kleine huisdieren gaande van schapen, kippen en geiten worden door dierenbeulen met een mes bewerkt en soms gedood.

In Ulbeek werd in de afgelopen week nog een paard zwaar toegetakeld. Feiten die zich in de nacht van donderdag op vrijdag in Zepperen hebben herhaald op een veulen van het Brabantse Stamboek stelt korpschef Benny Reenaers. Niet alleen de manier van het toebrengen van de verwondingen doet verdacht veel lijken op de omstandigheden in november 2009 achter het bejaardenhome Het Meiland in Sint-Truiden, ook toen ging om paardenveulen en de omgeving van een dokterspraktijk en het afslachten van dwerggeiten.

De lokale politie roept de bewoners op om uit te kijken. Wie verdachte bewegingen of malafide personen in de buurt van de paarden of andere dieren opmerkt moet de politie verwittigen. Alle informatie omtrent deze feiten is welkom en zullen discreet worden behandeld.

Jozef Croughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio