Witsel: "Beker op ziekenbed Carcela deponeren"

De man van het moment bij Standard en misschien wel in de Belgische competitie is Axel Witsel. De Gouden Schoen van 2008 draait op volle toeren en haalt al weken een hoger niveau dan toen hij die trofee won. Toch heeft ook hij een menselijke kant. "We waren erg aangedaan na de blessure van Mehdi Carcela. We zijn hem gaan bezoeken en willen de beker op zijn ziekenbed gaan deponeren", aldus Witsel.

jlenaerts

Hoe herstelden jullie na het missen van de titel in de Cristal Arena? Hebben jullie de ontgoocheling kunnen plaatsen?

"De dag na de wedstrijd zaten we zeker en vast nog in zak en as. Daarna hebben we in groep en met de staf gesproken en daar zijn we sterker uitgekomen. Vanaf donderdag was er van ontgoocheling geen sprake meer. Voor al het werk dat we dit seizoen geleverd hebben, verdienen we een prijs. Die moeten we nu pakken."

De beker staat hoe dan ook in de schaduw van de titel. Kunnen jullie nog makkelijk de motivatie vinden voor die finale?

"Tuurlijk, dat hoort bij de carrière van een voetballer. Het is altijd de volgende match die het belangrijkst is. Iedereen voetbalt voor trofeeën."

Westerlo is wel een tegenstander die jullie ligt. Is dat een voordeel?

"Het klopt dat we tegen Westerlo meestal goede resultaten neerzetten. We hebben 90 of 120 minuten om dat nog eens over te doen. Wij zijn capabel om van iedereen in België te winnen."

Kan jij met de beker afscheid in schoonheid nemen van Standard?

"We zullen zien of het mijn laatste match voor Standard wordt. Dat is nog niet bekend en ook niet belangrijk. We moeten eerst die beker pakken. De rest is van geen belang."

Je kan ook nog gekroond worden tot Profvoetballer van het jaar.

"Dat zou mooi zijn, maar de beker is belangrijker."

Stijn JORIS

Beeld: Photonews