Eigenaar van gestolen materialen pakt zelf de dief in Sint-Truiden

Bert Vanweddingen uit Brustem heeft de diefstallen in de tuinhuizen uit de omgeving en in zijn eigen loods eigenhandig opgehelderd. Toen hij donderdag omstreeks middernacht thuiskwam na een werkbezoek in het buitenland stond er een lichte vrachtwagen aan zijn loods geparkeerd.

Jozef Croughs

De kersenboer had er geen erg tot hij vrijdagmorgen een zware diefstal in zijn loods vaststelde. De man deed aangifte bij de politie. Diezelfde dag ziet hij 's avonds het verdachte voertuig opnieuw zijn straat inrijden. Hij deed de chauffeur stoppen en hield hem aan de praat. Intussen verwittigde zijn echtgenote de lokale politie die de bestuurder even later arresteerden en meenamen naar het politiegebouw.

Diezelfde vrijdag trof een landbouwer uit de buurt op een van zijn tarwevelden vier koffers vol elektrisch materiaal aan. De metalen koffers waren verstopt en afgedekt met gras. De boer deed aangifte bij de politie die de koffers meenamen. Later bleek het ook om gestolen goederen te gaan die uit tuinhuizen in Brustem waren ontvreemd.

De 34-jarige man uit Brugge bekende de diefstallen aan de lokale politie en is gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge.

Naast een 7 tal fietsen, een aanhangwagen, de koffers vol elektrisch machines en ander klein materiaal werden ook een kleine hoeveelheid speed op de man zijn motelkamer aangetroffen. Een gedeelte van de buit had hij al geplaatst op een verkoopsite op het internet. De gestolen goederen van een zestal inbraken die de afgelopen week in Brustem werden gepleegd werden aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven.

Jozef Croughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio