Domein Kiewit krijgt afvalarme ambertuin

In het Domein Kiewit in Hasselt is de aanleg gestart van een ‘ambertuin’ of ecologische toontuin. De stad Hasselt en Limburg.net slaan daarvoor de handen in elkaar. Binnen een jaar moet de tuin toegankelijk zijn voor het publiek.

“De mensen kunnen hier dan zelf vaststellen dat een afvalarme tuin, zonder al te veel werk, bijzonder aangenaam en mooi kan zijn”, zegt Hubert Brouns, voorzitter van Limburg.net. “Dat dit zelfs zonder gebruik van pesticiden mogelijk is, willen we bewijzen. Je kan immers alle afval van de tuin bijna hergebruiken. Takjes en twijgen in een houtwal en tuinafval eten kippen wat graag op. Een aantrekkelijke tuin, met weinig werk en goed voor het milieu is ons einddoel en is uiteindelijk de droom van iedereen.”

Het Centrum voor Natuur- en landschapsbeheer gaat een kenniscentrum optrekken waar iedereen terecht kan met vragen rond duurzaam tuinieren. En in de toontuin zal ook plaats zijn voor een overdekte lesruimte waar zowel kinderen als volwassenen terecht kunnen voor informatie- of lesmomenten. “Zo kunnen onze compostmeesters hier bijvoorbeeld makkelijk en met voorbeelden hun werking demonstreren”, zegt Hilde Claes.

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio