Standard-spelers boycotten Gala Profvoetballer van het Jaar

Pierre François, algemeen directeur van Standard Luik, heeft een brief gestuurd naar Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League om uit te leggen dat het voor de Standard-spelers "onredelijk" is om aanwezig te zijn op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar, de ochtend na de bekerfinale.

ssimons

Door de bekerfinale en het feest dat nadien verwacht wordt in Luik, vinden de Rouches het "onredelijk" om aanwezig te zijn op het Gala. De Luikenaars moeten immers in principe zondagochtend al om 9.30 uur in Brussel zijn.

Standard stelde zich in de mededeling ook vragen bij de uitslag van de verkiezing. Het zijn de spelers zelf die mogen stemmen op hun collega's, en die stemming is al half april afgesloten. De geweldige prestaties van Standard in play-off I en de uiteindelijke tweede plaats in het eindklassement zullen hen dus niet helpen.

Genomineerden

Genk-aanvaller Jelle Vossen, Brugge-aanvaller Ivan Perisic en Standard-middenvelder Axel Witsel zijn de genomineerden voor de trofee. De ceremonie vindt zondagavond plaats.

Bij de doelmannen zijn Sinan Bolat (Standard), Thibaut Courtois (Genk) en Silvio Proto (Anderlecht) genomineerd.

Dominique D'Onofrio is niet bij de kanshebbers voor de trofee van Trainer van het Jaar. Ariël Jacobs (Anderlecht), Peter Maes (Lokeren) en Franky Vercauteren (Genk) zijn er wel bij.