Belgische kortfilm 'Dimanches' valt in de prijzen in Cannes (video)

De Belgische kortfilm 'Dimanches' van Valéry Rosier heeft de 'Prix Découverte Kodak' gewonnen en komt daarmee op het palmares van de 50ste 'Semaine de la Critique' te staan, een belangrijke nevensectie in Cannes. De jury die de prijs toekende, stond onder leiding van de Poolse regisseur Jerzy Skolimowski.

ssimons

Bekijk een trailer via YouTube:

Op het filmfestival werd vrijdagvoormiddag 'Les Géants' van acteur-regisseur Bouli Lanners bij de eerste vertoning enthousiast onthaald. Het tragikomische sprookje zal vrijdagavond de nevensectie 'La Quinzaine des Réalisateurs' afsluiten. Het is meteen ook de laatste in de rij van drie geselecteerde Belgische langspeelfilms.

'Les Géants' is het met veel humor vertelde tragische verhaal van een trio adolescenten. De twee oudsten zijn om en bij de zeventien jaar oud, de jongste amper veertien. Na de dood van hun grootvader staan ze er plotseling helemaal alleen voor en proberen ze zich zo goed mogelijk door het leven te slaan.

De Belgische première is gepland tijdens het filmfestival van Namen begin oktober. Vanaf 12 oktober is de film in de gewone bioscoop te zien.