Serieverkrachter regio Mol geïdentificeerd - Ontsnapt straf door zelfmoord

De serieverkrachter uit de regio Mol die tussen 2003 en begin 2010 19 keer toesloeg, is geïdentificeerd. De verdachte pleegde zelfmoord omdat hij na een afname van DNA-materiaal wist dat hij geklist was.

drombouts

Tussen 1 augustus 2003 en 1 januari 2010 werden in Geel, Mol, Meerhout, Dessel en Leuven in totaal 19 zedenfeiten gepleegd waaronder zeventien verkrachtingen en twee pogingen tot verkrachting. De slachtoffers waren meestal tussen de 16 en 20 jaar oud.

Het parket startte vorig jaar met een grootschalig onderzoek. Vijfhonderd mogelijke verdachten kwamen in aanmerking. Uiteindelijk werd aan 180 van hen gevraagd om een DNA-staal af te nemen. Het parket beschikte immers in twaalf van de verkrachtingszaken en aanrandingen over DNA-materiaal van de verdachte. De andere zeven zaken vertoonden zoveel gelijkenissen dat ze gelinkt konden worden aan dezelfde dader.

Enkele dagen geleden werd een DNA-staal afgenomen bij een man uit de regio. Die pleegde de dag erna zelfmoord. Kort daarna kwamen de resultaten van het DNA-onderzoek bij het parket en toen bleek er een match te zijn met de man die zelfmoord heeft gepleegd.

Bekijk ook deze vtm-reportage:

Toon Verheijen


Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Meer over Turnhout