Thomas De Gendt ritwinnaar en leider in Lorraine

Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) heeft vrijdag de derde rit van het Circuit de Lorraine gewonnen.

drombouts

Na 206 kilometer tussen Château-Salins en Saint-Dié-des-Vosges was De Gendt de snelste van een kopgroep van drie. Dankzij zijn overwinning neemt onze landgenoot ook de leiderstrui over van zijn Franse ploeggenoot Romain Feillu.

"Tijdens de laatste beklimming op zowat 25 km van de finish ben ik mee gesprongen met de Fransen Pierre Rolland en Julien Simon", aldus 24-jarige De Gendt.

"In eerste instantie was het me om de punten voor het bergklassement te doen. Maar toen we na de afdaling een kleine halve minuut voorsprong hadden, hebben we verder gedaan. In de spurt kon ik slechts vijf centimeter voor Simon blijven."

"Op het einde heb ik teveel kopwerk moeten doen omdat de twee onder een hoedje speelden, maar ik wilde me niet laten doen. Met de leiderstrui over de schouders mag ik van de eindzege beginnen dromen."

"Zaterdag volgt normaal gezien een nieuwe massaspurt. Zondag wordt nog een lastige rit met twee bergjes op veertig km van het einde, maar daar moet ik met de vorm die ik nu heb zeker over geraken met de besten."

Foto Photo News