"De kiemen voor de feiten werden in jaren ervoor reeds gezaaid"

Op het assisenproces in Tongeren heeft de advocaat van de 35-jarige Hasselaar Philippe Loodts, Michiel Van Kelecom, zich vrijdag even tot de assisenjury gericht. "De feiten speelden zich in enkele seconden af, maar de kiemen ervan zijn als het ware door de jaren heen gezaaid", klonk het onder meer.

wverhaert

De 35-jarige Hasselaar Philippe Loodts staat terecht voor de moord op zijn beide ouders Francis en Jacqueline, op 4 december 2009 in de ouderlijke woonst in Hasselt. Hij wordt op het assisenproces bijgestaan door zijn twee advocaten Michiel Van Kelecom en Goele Severijns.

Volgens Van Kelecom zijn de feiten, zonder meer, bijzonder ernstig. "Er bestaat geen discussie over de schuld op zich. Als verdediging zullen we de nadruk leggen op het debat over de strafmaat", aldus de advocaat. "Philippe Loodts heeft zich nooit agressief gedragen tegenover een medemens. Een van zijn ex-vriendinnen omschreef hem als een puppy. De contrast van de brutaliteit van zijn daden en zijn karakter kan niet groter zijn."

Zo kwam de dubbele oudermoord bij zijn omgeving aan als een donderslag bij heldere hemel. "Philippe is opgegroeid in een gezin, waar veel discussies waren. Van thuis uit kreeg hij weinig warmte mee. Het was een kil en koud gezin. Hij ging elders de schouderklopjes en warmte zoeken, die hij thuis niet kreeg. Hij was innerlijk ongelukkig en hij probeerde dat te camoufleren door zijn uiterlijke schijn", besloot meester Michiel Van Kelecom tegen de zeven mannen en vijf vrouwen van de assisenjury.