13-jarige in struiken gesleurd in park

De politie heeft een 24-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een poging tot aanranding van een 13-jarige jongen in het Hazeweidepark in Vilvoorde.

wverhaert

Het slachtoffer had op 9 mei afgesproken met zijn vriendjes in het park en was rond 17.30 uur het park binnengewandeld. Toen hij een man voorbijliep, begon die hem plots te achtervolgen. Even verderop greep de man de jongen vast en sleurde hem in de struiken.

Daar probeerde hij het kind herhaaldelijk uit te kleden. De jongen verzette zich en schreeuwde om hulp. Zijn vriendjes hoorden dat en kwamen op het hulpgeroep af, waardoor de aanrander op de vlucht sloeg.

Het slachtoffer en zijn vriendjes werden door de politie uitgebreid verhoord en kregen foto's te zien van mogelijke verdachten. Daarin duidden ze één man aan. Die 24-jarige verdachte werd donderdag opgepakt in zijn woning en heeft de feiten bekend.

De Brusselse onderzoeksrechter heeft de twintiger aangehouden. Volgens de Vilvoordse politie is het niet de eerste keer dat hij met het gerecht in aanraking komt.