Jongeren opgepakt na gewelddadige overval op juwelier

De Brusselse politie heeft een jongeman van 20 jaar en een minderjarige van 16 jaar kunnen oppakken die op 25 maart een Lakense juwelier hadden overvallen. Die laatste heeft volgens het parket al bekentenissen afgelegd en is doorverwezen naar de jeugdrechter. Zijn meerderjarige kompaan is voor de onderzoeksrechter geleid.

wverhaert

De overval op de juwelier in de Fransmanstraat vond op 25 maart plaats, net voor 11.00 uur. De twee daders waren de zaak binnengestapt en gedroegen zich normaal tot de jongste plots een bus pepperspray bovenhaalde en daarmee de juwelier bedreigde. Die sprong weg en vluchtte naar de lokalen achter de winkel.

Ondertussen had de oudste overvaller een vuurwapen bovengehaald en een schot afgevuurd. De juwelier haalde daarop zijn eigen wapen en schoot zelf tweemaal terug, tot zijn wapen blokkeerde. De overvallers profiteerden daarvan om hem te overmeesteren, waarna ze hem nog verschillende klappen met een hamer gaven. De twee stalen vervolgens voor zo'n twee kilo aan gouden juwelen, ter waarde van 70.000 euro en gingen er vandoor.

De bewakingscamera's van de juwelierszaak hadden het hele gebeuren gefilmd en het is op basis van die beelden dat de twee overvallers geïdentificeerd en opgepakt zijn.