Hernan Losada keert dan toch terug naar het Kiel

Hernan Losada keert dan toch terug naar het Kiel. De Argentijn ondertekende een contract van vier jaar op het Kiel, met optie op een extra jaar. Het bestuur maakte ook bekend dat de Belgische Voetbalbond de naamsverandering naar K. Beerschot AC goedkeurde.

jrosquin

Losada speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Charleroi. De middenvelder lag nog steeds onder contract bij Anderlecht dat hem niet voor een appel en een ei wilde laten gaan. De Brusselse club zou aanvankelijk 1 miljoen euro hebben gevraagd voor Losada, te veel voor het bestuur van Beerschot.

Hoeveel de Antwerpse club uiteindelijk zal betalen is voorlopig nog niet bekend.

De 29-jarige Losada speelde tussen 2006 en 2008 op het Kiel en was in die periode een van de smaakmakers.

"Ik ben ontzettend blij dat ik terug ben bij Beerschot, want hier heb ik van 2006 tot 2008 toch de twee beste jaren van mijn voetbalcarrière beleefd", aldus Losada na de ondertekening van het contract.

"Er waren nog een handvol andere clubs geïnteresseerd om mij binnen te halen, maar mijn hart ligt eigenlijk nog altijd op het Kiel. Ik zie het dan ook als een grote sportieve uitdaging om minstens even goed te doen als bij mijn eerste doortocht."

Kern krijgt vorm

De kern van Beerschot voor volgend seizoen krijgt zo stilaan vorm. Eerder tekende de van Real Madrid gehuurde verdediger Gary Kagelmacher al een vast contract en werden STVV-spits Ibrahima Sidibe, middenvelder Sani Kaita en flankverdediger Tresor Diowo aangetrokken. Mogelijk vertrekken er wel nog enkele jongens. Onder meer Faris Haroun kan rekenen op buitenlandse belangstelling.

Naamsverandering

Voorts deelde de club mee dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond afgelopen weekend instemde met de naamswijziging van KFC Germinal Beerschot Antwerpen naar Koninklijk Beerschot Antwerpen Club. Die nieuwe naam wordt gehanteerd van bij de start van het seizoen 2011-2012.

Foto: Photonews