Zware brand in aardappelloods

Vrijdag rond 12.30 uur is er een brand uitgebroken in Wolvertem, een deelgemeente van Meise. Het vuur veroorzaakte een grote zwarte rookpluim die tot in Brussel te zien was.

drombouts

Er vielen geen slachtoffers, maar omdat het om een uitslaande brand gaat, wordt uit voorzorg ook aan de inwoners van Vilvoorde, Zemst en Grimbergen gevraagd om de deuren en ramen gesloten te houden.

Het gaat om een brand in een opslagplaats van Lathouwers, een bedrijf dat handelt in aardappelen en witloof.

De brandweer van Londerzeel ging ter plaatse en kreeg versterking van de korpsen van Asse, Vilvoorde en Opwijk. Omstreeks 14.30 uur was het vuur onder controle, maar een groot deel van de loods was in rook opgegaan.

Het is nog onduidelijk of er giftige stoffen zijn vrijgekomen, maar uit voorzorg wordt ook aan de inwoners van de omliggende gemeenten (Vilvoorde, Zemst en Grimbergen) gevraagd om de deuren en ramen gesloten te houden. Dat meldt een woordvoerder van de federale politie.

Het nablussen zou nog geruime tijd in beslag nemen, aldus de Londerzeelse brandweer. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Foto Google Maps